Видео


https://youtube.com/devicesupport



https://youtube.com/devicesupport
http://m.youtube.com


Просмотров: 24,030,602
Добавлено: 1 месяц
Длительность: 3:56
Комментарии:

Тэги для этого Видео:  



Найти больше видео в категории: "Howto"
Видео загрузил: YouTube Help
Показать больше видео, загруженных YouTube Help


Похожие видео:

https://youtube.com/devicesupport

Просмотров: 24030602
https://youtube.com/devicesupport http://m.youtube.com

Комментарии:

Автор Fairuz Selamat (4 месяца)
This is one of his greatest composition. . 2015 and still listening...

Автор Rina Fitriah (23 дня)
Sayang sekali sudah tak bisa ditonton lagi full movie puteri gunung
ledang....film kualitas terbagus

Автор Muiz Syafiq (9 дней)
2:40 - 2:53 superb Siti punya vocal run & technique . Seriously , as for
the singing technique , she's the best in malaysia :)

Автор dear sal (1 месяц)
baru tgk movie dy yg ntah berapa kali,indahnye bahase kite indahnye kata2
cinta dulu...mahalnye nilai cinta zaman dahulu kala..segalanya indah~~

Автор Qleopatra Abd Rahman (2 месяца)
Still listening in 2015

Автор Hidayah Salim (2 месяца)
still...hear

Автор arzet1980 (8 месяцев)
2014 - and i still love it.. 

Автор fitri faudzal (5 месяцев)
10 tahun sudah berlalu.... cita ni meme legend

Автор lalalalaladubidududu (6 месяцев)
Saya orang jawa. Dari kampung jawa. Orang malaysia. Namun begitu, ada
budaya asal leluhur bangsa jawa tetap diingat iaitu dari TANAH JAWA :)))

Автор Shafinaz Arshad (1 год)
Still listening in 2014... love it!

Автор mohd ridzuan (6 месяцев)
always listen this song

Автор harimau kebal (8 месяцев)
terasa mcm dok zaman hg tuah heheh

Автор Farid Six (8 месяцев)
Still love this song... I dedicated it to my dear lovely one...

Автор Farid Six (8 месяцев)
Still love this song... I dedicated it to my dear lovely one...

Автор thesakuralovers (26 дней)
Still listening in April, 2015... Hahaha 

Автор thesakuralovers (1 год)
Love this song even in 2014. Love forever. If I miss Laksamana Sunan
stories I will hear this song coz its really suit with Bagaikan Puteri
novel series by Ramlee Awang Murshid. Love both. 

Автор Ezzat LoveAble (1 год)
love this song :3

Автор bogo kiki (1 год)
“Kanda lupa cinta dinda seagung maya” – Hang Tuah
“Cinta kanda? Bukan semesta luasnya?” – Gusti Putri
“Masih kecil berbanding cinta dinda!” – Hang Tuah
“Tapi kanda ke mari juga” – Gusti Putri
“Laksana orang haus dahaga, berjumpa air satu telaga” – Hang Tuah

“Setapak melangkah, dua langkah ingatan kanda pada dinda” – Hang Tuah

“Adinda bersumpah jikalau kekanda tidak kembali, adinda akan menyusul
kekanda, meminjak pada tanah yang sama, bernafas pada udara yang sama ” –
Puteri Gunung Ledang

“Apakan daya, tangan terikat dilangit, kaki terpasak dibumi, jasad tidak
setanding mimpi” ~ Hang Tuah

“Layar berbelok-belok, sauh dibungkar di tempat tenang..Yang tinggal hati
tak elok, yang pergi hati tak senang. Bila sampai waktu, kita akan bersama”
– Hang Tuah

“Tanah mana yang aku pijak? Berdirinya aku kasih berguguran…Pasir mana yang
aku genggam? Erat tanganku semakin layu..Bunga berkembang..bumi luas aku
seorang…

“Kalau nak menurut biar berakal,kalau mengikut biar pintar”
(Petikan dialog M.Nasir dalam filem Puteri Gunung Ledang)

“Kesemuanya hamba susun supaya rambut yang ditarik, tepung tidak
berselerak. Semua hati di Melaka ini hamba jaga” ~ Dato’ Bendahara

“Bumi di Melaka ini bumi berdaulat. Sehiris luka yang beta terima, seMelaka
sakitnya dirasa” ~ Sultan Melaka



Автор bogo kiki (1 год)
ayat puitis sungguh laksana bidadari syurga manis pandangan tapi apakan
daya hang tuah hanya laksemana yang di hantar sultan untuk memperisterikan
dinda. ayat sangat puitis.

Автор Hamdan Syakirin Md Saufi (5 лет)
s'siapa yg tahu lirik lagu ni , tlg post kan ...PLEASE!!

Автор Shaleha Jalal (1 год)
great fusion of malay & jawa and best epic movie . mcm epic movie Lord of
the Ring :)

Автор Lamborian6859 (5 лет)
4:06 - lokasi penggambaran di Lata Kinjang, Tapah, Perak.

Автор tiubkauke (4 года)
Jika Patah Sayap Rajawali, Bertongkat Jua Kanda Kemari. Adinda Anggap
Sebagai Janji.

Автор Leto Hadar (3 года)
kalaulah ia sesuatu yg telah tercatat dalam sejarah

Автор Yun Filx (4 года)
nice musiccc~!!!!!!! love it so much!!

Автор norazura yahya (3 года)
suke sgt ngn citer and lagu ni....sayu sgt.....i love u DATO' M.NASIR..^^

Автор sirborbzs (3 года)
ada irama unsur jawa disitu.....unik...

Автор botakchin8840 (4 года)
naik bulu roma dengar lagu ni....sangat btuah menjadi bangsa melayu!

Автор zanggry (5 лет)
Chorus:Both cinta ini hakikatnya aku serah kan jiwa dan ragaku menanti mu
walau sengsara jika ini ketentuannya cinta ini hakikatnya aku serah kan
jiwa dan raga jika ini ketentuannya kau kan....... jadi milik ku jua...
Repeat Chorus

Автор stanum88 (6 лет)
great movie..great song

Автор Alif Rio Utama (1 год)
Perpaduan musik melayu dan tradisional Jawa... Seharusnya indonesia dan
malaysia bisa seharmonis nada2 indah lagu ini... Salam Dari Indonesia

Автор Ean Azwan (4 года)
Menantimu walau sengsara..Jika ini ketentuanya.....

Автор zanggry (5 лет)
Both: wajahnya yang tergambar tak akan terpudar dari hati insan yang fana
ini fana ini.... M.Nasir: tak mungkin mentari akan terus sembunyi Siti:
tiada sempadan tak bisa ku lewati

Автор Miza Norizan (2 года)
meremang roma dengar lagu ni

Автор gray2607 (5 лет)
still my Fav movie from Malaysia...:)

Автор Fadzlan Omar (3 года)
kelassssssssssssssssssssssssesangat!

Автор zanggry (5 лет)
Siti sings: cinta datang tanpa diundang seumur masa tercipta M.Nasir: dia
datang bagai sakti bagai menyaksi mekar kembang pagi oh... Siti: cinta
datang Dengan senyuman panasnya membakar mentari

Автор zanggry (5 лет)
M.Nasir speaks: Layar berbelok-belok Sauh dibungkar di tempat tenang Yang
tinggal hati tak elok Yang pergi hati tak senang Bila sampai waktu Kita
akan bersama

Автор Muhd Firdaus (2 года)
M Nasir memang best, tapi law Eman Manan jadi Hang Tuah lagi best

Автор zanggry (5 лет)
M.Nasir speaks: Setapak melangkah Dua langkah ingatan kanda pada dinda
Tiara speaks: Adinda bersumpah Jikalau kekanda tidak kembali Adinda akan
menyusul kekanda Meminjak pada tanah yang sama Bernafas pada udara yang sama

Автор Amirtha Mani (3 года)
OMG....I dun usually listen to Malay songs but this is seriously
awesome:-))) its so melodious and wonderful:DDD

Автор issac auditore (2 года)
time ni siti masih umphhhhhhhhh

Автор Mary Kwan (4 года)
i love tis song ~ huhuhu touchin :D

Автор Diane Yang (1 год)
We're closed forever. Warmest regards for Malaka people, A Javanese!

Автор Aksatriya Diwangkara (5 лет)
HAH, pengetahuan tentang majapahit masih cetek . . . masih ada yang salah
kaprah :(

Автор muhammad hafiz Ahmad (6 лет)
greatest song...!!! love it...(^^Y)...

Автор tandasawam (4 года)
terbaik ....yang tak mampu ditandingi oleh mana-mana filem hatta hikayat
merong mahawangsa

Автор Nur Najaa (2 года)
Tak slah aku ni lah cerita epik pertama Malaysia. Berjuta nak bt filem neh.
Hasil dia mmg mantap,terbaik,best ! Lagu plak, ahh, jangan cakap lah. Bila
2 diva terhebat bergabung, ni lah hasilnya. Superb !

Автор sally1768 (4 года)
Lagu ini meninggal kesan di jiwa yang sedang dilamun cinta......Setiap
Unggapan bersakti...

Автор Atykah Aura (4 года)
Movie ni saya baru sedar bahawa jalan ceritanya memang best. Selesai saja
saya baca novel karya Ramlee Awang Mursyid, Bagaikan puteri trilogy. Saya
terus melihat movie ni. Seriously, i love the languages. So classic in 15th
century. Menyayat hati. Now classic plot make me pounder especially masa
zaman Hang Tuah. It's good to study masa time Melaka. Rasa-rasanya saya nak
ambil jurusan kesusasteraan and mengkaji lebih mendalam tentang zaman-zaman
Melaka di kurun 15. It's so much fun to learn :D

Вставка видео:

URL 
Ссылка 

Поиск Видео

Top Видео

Top 100 >>>

Видео

Seo анализ сайта