Видео


M. Nasir & Siti Nurhaliza - Bagaikan Sakti (OST Puteri Gunung Ledang)



M. Nasir & Siti Nurhaliza - Bagaikan Sakti (OST Puteri Gunung Ledang)

"Setapak melangkah, dua langkah ingatan kanda pada dinda."

"Adinda bersumpah, jikalau kekanda tidak kembali, adinda akan menyusul kekanda. Menginjak pada tanah yang sama, bernafas pada udara yang sama."

"Belayar berbelok-belok,
Sawah dibongkar di tempat tenang;
Yang tinggal hati tak elok,
Yang pergi hati tak senang."

"Bila sampai waktu, kita akan bersama."

Cinta datang
Tanpa diundang
Seumur masa tercipta

Dia datang bagai sakti
Bagai menyaksi mekar
Kembang pagi

Cinta datang
Dengan senyuman
Panasnya membakar mentari

Wajah yang tergambar
Tak akan terpudar
Dari hati insan yang fana ini
Fana ini

Tak mungkin mentari
Akan terus sembunyi
Tiada sempadan
Tak bisa ku lewati

Jika ini hakikatnya
Aku serahkan jiwa dan ragaku
Menantimu walau sengsara
Jika ini ketentuannya

Jika ini hakikatnya
Aku serahkan jiwa dan raga
Jika ini ketentuannya
Kau kan jadi milikku jua

http://www.facebook.com/sheninety
http://sheninety.blogspot.com/

Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 134,005
Добавлено: 6 лет
Длительность: 5:17
Комментарии: 75

Тэги для этого Видео:  



Найти больше видео в категории: "Music"
Видео загрузил: sheninety
Показать больше видео, загруженных sheninety


Похожие видео:

M Nasir - Mentera Semerah Padi (Ulek Mayang Intro) Lirik (HD/HQ)
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 144219
Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan ke-56 Malaysia. "Malaysiaku Berdaulat: Tanah Tumpahnya Darahku." DISCLAIMER: I do not own any of the content...
Titah tulah Sultan Mahmud ke atas Gusti Putri
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 31907
Puteri Gunung Ledang.
ASMARADANA
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 268464
Song: Asmaradana Film: Puteri Gunung Ledang Artist: Datin Tiara
Siti Nurhaliza & M. Nasir - Bagaikan Sakti (Lyrics & HQ Audio)
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 32865
Song : Bagaikan Sakti Singer : Siti Nurhaliza (Voice of Asia) & M. Nasir Album : OST Puteri Gunung Ledang Released : 2005
Saiful Apek (Senario) - Medley 12 Lagu Paling Popular
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 863070
lawaknya apek nyanyi lagu, tp apsal orang x pinang dier wat recording
Puteri Gunung Ledang - Tujuh Syarat
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 181974
film+musical
Siti Nurhaliza - Kurik Kundi
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 434866
Siti Nurhaliza - Kurik Kundi. Lagu yang meceritakan perihal akar budaya melayu, budi bahasa dan juga bahasa loghat negeri di malaysia. Lagu...
Silat batin Gusti Putri
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 33543
Puteri Gunung Ledang... jatuh cinta bila tengok Tiara Jacquelina bersilat camni huhu kalau laa dia nak kat aku mesti aku nak jugak kat dia :P...
Puteri Gunung Ledang Theme Song
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 54881
Tiara Jacquelina
Siti Nurhaliza & Cakra Khan - Seluruh Cinta (Official Lyric Video)
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 2496256
Siti Nurhaliza & Cakra Khan - Seluruh Cinta How To Download "Siti Nurhaliza & Cakra Khan - Seluruh Cinta" TELKOMSEL Ketik:CKSITI kirim ke 1212...
Siti Nurhaliza - Seindah Biasa (lyrics)
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 852196
Lyrics: http://easylyrics.org/?artist=Siti+Nurhaliza&title=Seindah+Biasa "Siti Nurhaliza - Seindah Biasa"
Siti Nurhaliza - Untuk Selamanya
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 322294
Lagu tema filem Laila Isabella
M Nasir & Siti Nurhaliza - Ghazal Untuk Rabiah (Duet)
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 125990
Konsert Bagaikan Sakti. Live @ Esplanade, Singapore on 1st Jan 2010. A Great Duet By The Two Legends. Check Out The Stunning Intro. Wow . . . .
Siti Nurhaliza - Cinta Tak Berganti
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 575701
Biarkanlah resah sayang Sukar ku lalui Buat ku berduka *Kenangkanlah oh semalam Walau cinta dikunci Janji tak ku lupa **Tak daya ku halangi Tak...
Siti Nurhaliza - Salam Terakhir
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 203213
http://www.myrumpun.com
Siti Nurhaliza - Hapuslah Airmatamu (live)
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 79136
Siti Nurhaliza performs Sharifah Aini's Hapuslah Airmatamu live at Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2003. This is part of a notoriously...
m nasir - keroncong untuk ana
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 202020
m nasir
Siti Nurhaliza-Wanita
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 577031
enjoy.....
Siti Nurhaliza & Shahir - Ketika Cinta Bertasbih (live)
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 303765
Siti Nurhaliza menyanyikan Ketika Cinta Bertasbih bersama Shahir (AFx), live di Lebaran Diva Datuk Siti Nurhaliza 2010.
Bila Harus Memilih-Siti Nurhaliza
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 325541
dari album Transkipsi
Siti and MNasir
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 32878
Video clip Bagaikan Sakti
Siti Nurhaliza - Hati Berbisik
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 240377
Transkripsi
Siti Nurhaliza-Bukan cinta biasa,Nobody,Nirmala(K-pop):ABPBH 2010
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 329777
HQ.Persembahan kreatif Siti Nurhaliza menerusi lagu medley Bukan Cinta Biasa,Nobody dan Nirmala yang berkonsepkan K-pop(Korean Pop) di Anugerah...
Siti Nurhaliza - Dialah Di Hati *Original Audio
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 534711
Bisikan Hati - Siti Nurhaliza & Siti Salmah
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 97072
Siti Nurhaliza berduet dgn ibunya, Siti Salmah dalam persembahan sempena Hari Ibu 2003. Video sumbangan K Pjean.

Комментарии:

Автор Fairuz Selamat (2 месяца)
This is one of his greatest composition. . 2015 and still listening...

Автор lalalalaladubidududu (4 месяца)
Saya orang jawa. Dari kampung jawa. Orang malaysia. Namun begitu, ada
budaya asal leluhur bangsa jawa tetap diingat iaitu dari TANAH JAWA :)))

Автор Hidayah Salim (10 дней)
still...hear

Автор Qleopatra Abd Rahman (12 дней)
Still listening in 2015

Автор Ice Syah (5 месяцев)
still listening this song n watching this great movie in 2014. to be exact
in oct 2014. Thumbs up PGL n the greaaattt theme songs!

Автор arzet1980 (6 месяцев)
2014 - and i still love it.. 

Автор fitri faudzal (4 месяца)
10 tahun sudah berlalu.... cita ni meme legend

Автор Farid Six (6 месяцев)
Still love this song... I dedicated it to my dear lovely one...

Автор Shafinaz Arshad (1 год)
Still listening in 2014... love it!

Автор Farid Six (6 месяцев)
Still love this song... I dedicated it to my dear lovely one...

Автор jj empire house Md (4 месяца)
always listen this song

Автор harimau kebal (6 месяцев)
terasa mcm dok zaman hg tuah heheh

Автор bogo kiki (10 месяцев)
“Kanda lupa cinta dinda seagung maya” – Hang Tuah
“Cinta kanda? Bukan semesta luasnya?” – Gusti Putri
“Masih kecil berbanding cinta dinda!” – Hang Tuah
“Tapi kanda ke mari juga” – Gusti Putri
“Laksana orang haus dahaga, berjumpa air satu telaga” – Hang Tuah

“Setapak melangkah, dua langkah ingatan kanda pada dinda” – Hang Tuah

“Adinda bersumpah jikalau kekanda tidak kembali, adinda akan menyusul
kekanda, meminjak pada tanah yang sama, bernafas pada udara yang sama ” –
Puteri Gunung Ledang

“Apakan daya, tangan terikat dilangit, kaki terpasak dibumi, jasad tidak
setanding mimpi” ~ Hang Tuah

“Layar berbelok-belok, sauh dibungkar di tempat tenang..Yang tinggal hati
tak elok, yang pergi hati tak senang. Bila sampai waktu, kita akan bersama”
– Hang Tuah

“Tanah mana yang aku pijak? Berdirinya aku kasih berguguran…Pasir mana yang
aku genggam? Erat tanganku semakin layu..Bunga berkembang..bumi luas aku
seorang…

“Kalau nak menurut biar berakal,kalau mengikut biar pintar”
(Petikan dialog M.Nasir dalam filem Puteri Gunung Ledang)

“Kesemuanya hamba susun supaya rambut yang ditarik, tepung tidak
berselerak. Semua hati di Melaka ini hamba jaga” ~ Dato’ Bendahara

“Bumi di Melaka ini bumi berdaulat. Sehiris luka yang beta terima, seMelaka
sakitnya dirasa” ~ Sultan Melaka



Автор Ezzat LoveAble (1 год)
love this song :3

Автор thesakuralovers (1 год)
Love this song even in 2014. Love forever. If I miss Laksamana Sunan
stories I will hear this song coz its really suit with Bagaikan Puteri
novel series by Ramlee Awang Murshid. Love both. 

Автор bogo kiki (10 месяцев)
ayat puitis sungguh laksana bidadari syurga manis pandangan tapi apakan
daya hang tuah hanya laksemana yang di hantar sultan untuk memperisterikan
dinda. ayat sangat puitis.

Автор Hamdan Syakirin Md Saufi (5 лет)
s'siapa yg tahu lirik lagu ni , tlg post kan ...PLEASE!!

Автор Shaleha Jalal (1 год)
great fusion of malay & jawa and best epic movie . mcm epic movie Lord of
the Ring :)

Автор KolaLumpurTryHacker (5 лет)
macam captain jack sparrow pulak hang tuah tu

Автор Lamborian6859 (4 года)
4:06 - lokasi penggambaran di Lata Kinjang, Tapah, Perak.

Автор kucingemuks (3 года)
BEST MALAY LOVE MOVIE + MALAY LOVE SONG.. CLASSIC + PERFECT!! CONGRATS
TIARA!

Автор tiubkauke (4 года)
Jika Patah Sayap Rajawali, Bertongkat Jua Kanda Kemari. Adinda Anggap
Sebagai Janji.

Автор Leto Hadar (3 года)
kalaulah ia sesuatu yg telah tercatat dalam sejarah

Автор Yun Filx (4 года)
nice musiccc~!!!!!!! love it so much!!

Автор Jenniferliman (5 лет)
Bila sampai waktu, kita akan bersama...SG...aku sangat mencintaimu
setinggi2 gunung ledang, gunung santubong dan gunung serapi.

Автор norazura yahya (2 года)
suke sgt ngn citer and lagu ni....sayu sgt.....i love u DATO' M.NASIR..^^

Автор sirborbzs (3 года)
ada irama unsur jawa disitu.....unik...

Автор botakchin8840 (4 года)
naik bulu roma dengar lagu ni....sangat btuah menjadi bangsa melayu!

Автор zanggry (5 лет)
Chorus:Both cinta ini hakikatnya aku serah kan jiwa dan ragaku menanti mu
walau sengsara jika ini ketentuannya cinta ini hakikatnya aku serah kan
jiwa dan raga jika ini ketentuannya kau kan....... jadi milik ku jua...
Repeat Chorus

Автор stanum88 (6 лет)
great movie..great song

Автор Alif Rio Utama (1 год)
Perpaduan musik melayu dan tradisional Jawa... Seharusnya indonesia dan
malaysia bisa seharmonis nada2 indah lagu ini... Salam Dari Indonesia

Автор Ean Azwan (4 года)
Menantimu walau sengsara..Jika ini ketentuanya.....

Автор nganjo (5 лет)
Saya kunci lirik itu!!!!!! keh3.. the best film from malaysia....

Автор zanggry (5 лет)
Both: wajahnya yang tergambar tak akan terpudar dari hati insan yang fana
ini fana ini.... M.Nasir: tak mungkin mentari akan terus sembunyi Siti:
tiada sempadan tak bisa ku lewati

Автор Miza Norizan (2 года)
meremang roma dengar lagu ni

Автор gray2607 (4 года)
still my Fav movie from Malaysia...:)

Автор Fadzlan Omar (3 года)
kelassssssssssssssssssssssssesangat!

Автор zanggry (5 лет)
Siti sings: cinta datang tanpa diundang seumur masa tercipta M.Nasir: dia
datang bagai sakti bagai menyaksi mekar kembang pagi oh... Siti: cinta
datang Dengan senyuman panasnya membakar mentari

Автор zanggry (5 лет)
M.Nasir speaks: Layar berbelok-belok Sauh dibungkar di tempat tenang Yang
tinggal hati tak elok Yang pergi hati tak senang Bila sampai waktu Kita
akan bersama

Автор Muhd Firdaus (1 год)
M Nasir memang best, tapi law Eman Manan jadi Hang Tuah lagi best

Автор zanggry (5 лет)
M.Nasir speaks: Setapak melangkah Dua langkah ingatan kanda pada dinda
Tiara speaks: Adinda bersumpah Jikalau kekanda tidak kembali Adinda akan
menyusul kekanda Meminjak pada tanah yang sama Bernafas pada udara yang sama

Автор Amirtha Mani (3 года)
OMG....I dun usually listen to Malay songs but this is seriously
awesome:-))) its so melodious and wonderful:DDD

Автор 0168214787 (4 года)
mmg best sgt movie ni.....tmbhan lg song ct yg nyanyi ni....

Автор issac auditore (2 года)
time ni siti masih umphhhhhhhhh

Автор Mary Kwan (3 года)
i love tis song ~ huhuhu touchin :D

Автор Diane Yang (1 год)
We're closed forever. Warmest regards for Malaka people, A Javanese!

Автор Aksatriya Diwangkara (5 лет)
HAH, pengetahuan tentang majapahit masih cetek . . . masih ada yang salah
kaprah :(

Автор muhammad hafiz Ahmad (6 лет)
greatest song...!!! love it...(^^Y)...

Автор tandasawam (4 года)
terbaik ....yang tak mampu ditandingi oleh mana-mana filem hatta hikayat
merong mahawangsa

Автор Nur Najaa (2 года)
Tak slah aku ni lah cerita epik pertama Malaysia. Berjuta nak bt filem neh.
Hasil dia mmg mantap,terbaik,best ! Lagu plak, ahh, jangan cakap lah. Bila
2 diva terhebat bergabung, ni lah hasilnya. Superb !

Вставка видео:

URL 
Ссылка 

Поиск Видео

Top Видео

Top 100 >>>

Видео

Seo анализ сайта