Видео


M. Nasir & Siti Nurhaliza - Bagaikan Sakti (OST Puteri Gunung Ledang)



M. Nasir & Siti Nurhaliza - Bagaikan Sakti (OST Puteri Gunung Ledang)

"Setapak melangkah, dua langkah ingatan kanda pada dinda."

"Adinda bersumpah, jikalau kekanda tidak kembali, adinda akan menyusul kekanda. Menginjak pada tanah yang sama, bernafas pada udara yang sama."

"Belayar berbelok-belok,
Sawah dibongkar di tempat tenang;
Yang tinggal hati tak elok,
Yang pergi hati tak senang."

"Bila sampai waktu, kita akan bersama."

Cinta datang
Tanpa diundang
Seumur masa tercipta

Dia datang bagai sakti
Bagai menyaksi mekar
Kembang pagi

Cinta datang
Dengan senyuman
Panasnya membakar mentari

Wajah yang tergambar
Tak akan terpudar
Dari hati insan yang fana ini
Fana ini

Tak mungkin mentari
Akan terus sembunyi
Tiada sempadan
Tak bisa ku lewati

Jika ini hakikatnya
Aku serahkan jiwa dan ragaku
Menantimu walau sengsara
Jika ini ketentuannya

Jika ini hakikatnya
Aku serahkan jiwa dan raga
Jika ini ketentuannya
Kau kan jadi milikku jua

http://www.facebook.com/sheninety
http://sheninety.blogspot.com/


Просмотров: 170409
Добавлено:
Длительность: 5:17
Комментарии: 84

Тэги для этого Видео:



Найти больше видео в категории: "10"
Видео загрузил:
Показать больше видео, загруженных


Комментарии:

Автор Dhanissta Panirchelvam ( назад)
Beautiful

Автор Kasuahdi Ali ( назад)
layar berbelok belok
sauh dibongkar di tempat tenang
yang tinggal hati tak elok
yang pergi hati tak senang

Автор mohd raymee wmm3720 ( назад)
DVD filem ini ada dlm bilik store...nk kena cari balik dan pasangkan kabel
DVD player jgak...klasik filem ini!!! dah 11 tahun dah...tapi kat astro
takde plk nak tayangkan??

Автор Ai Rish ( назад)
comelnya Siti dlm video ni...

Автор Mugy Haner Jr. ( назад)
gwe bangga jadi Anak indonesia 🙋🙌🙋🙆👧👫👬💃👱👷👮👪👴👨👭

Автор Farhan Azam ( назад)
remake this movie pleaseeeeeeee

Автор Shardovan Romanov ( назад)
cinta kepada Allah, hangatnya boleh membakar mentari

Автор Mohd Farid Awang ( назад)
superb

Автор azhar alias ( назад)
Kat kedai mana ada lagi dvd ni yea

Автор Maizura Amin ( назад)
Fall in love with this in 2015 only when im 23

Автор Desi Anggraini ( назад)
(Siti)
Cinta datang
Tanpa diundang
Seumur masa tercipta

(M.Nasir)
Dia datang bagai sakti
Bagai menyaksi mekar
Kembang pagi

(Siti)
Cinta datang
Dengan senyuman
Panasnya membakar mentari


(Siti & M.Nasir)
Wajah yang tergambar
Tak akan terpudar
Dari hati insan yang fana ini
Fana ini

Tak mungkin mentari
Akan terus sembunyi
Tiada sempadan
Tak bisa ku lewati

Chorus
Jika ini hakikatnya
Aku serahkan jiwa dan ragaku
Menantimu walau sengsara
Jika ini ketentuannya
Jika ini hakikatnya
Aku serahkan jiwa dan raga
Jika ini ketentuannya
Kau kan jadi milikku jua

Автор KAMAR QT (600 лет назад)
jika ini ketentuannya
kau kan jadi milikku
jua

Автор Muiz Syafiq ( назад)
2:40 - 2:53 superb Siti punya vocal run & technique . Seriously , as for
the singing technique , she's the best in malaysia :)

Автор Rina Fitriah ( назад)
Sayang sekali sudah tak bisa ditonton lagi full movie puteri gunung
ledang....film kualitas terbagus

Автор thesakuralovers ( назад)
Still listening in April, 2015... Hahaha 

Автор dear sal (salha panot) ( назад)
baru tgk movie dy yg ntah berapa kali,indahnye bahase kite indahnye kata2
cinta dulu...mahalnye nilai cinta zaman dahulu kala..segalanya indah~~

Автор Hidayah Salim (466 лет назад)
still...hear

Автор Qleopatra Abd Rahman ( назад)
Still listening in 2015

Автор Fairuz Selamat ( назад)
This is one of his greatest composition. . 2015 and still listening...

Автор fitri faudzal ( назад)
10 tahun sudah berlalu.... cita ni meme legend

Автор mohd ridzuan (uncle jj) ( назад)
always listen this song

Автор Ice Syah ( назад)
still listening this song n watching this great movie in 2014. to be exact
in oct 2014. Thumbs up PGL n the greaaattt theme songs!

Автор harimau kebal ( назад)
terasa mcm dok zaman hg tuah heheh

Автор arzet1980 ( назад)
2014 - and i still love it.. 

Автор bogo kiki ( назад)
ayat puitis sungguh laksana bidadari syurga manis pandangan tapi apakan
daya hang tuah hanya laksemana yang di hantar sultan untuk memperisterikan
dinda. ayat sangat puitis.

Автор bogo kiki ( назад)
“Kanda lupa cinta dinda seagung maya” – Hang Tuah
“Cinta kanda? Bukan semesta luasnya?” – Gusti Putri
“Masih kecil berbanding cinta dinda!” – Hang Tuah
“Tapi kanda ke mari juga” – Gusti Putri
“Laksana orang haus dahaga, berjumpa air satu telaga” – Hang Tuah

“Setapak melangkah, dua langkah ingatan kanda pada dinda” – Hang Tuah

“Adinda bersumpah jikalau kekanda tidak kembali, adinda akan menyusul
kekanda, meminjak pada tanah yang sama, bernafas pada udara yang sama ” –
Puteri Gunung Ledang

“Apakan daya, tangan terikat dilangit, kaki terpasak dibumi, jasad tidak
setanding mimpi” ~ Hang Tuah

“Layar berbelok-belok, sauh dibungkar di tempat tenang..Yang tinggal hati
tak elok, yang pergi hati tak senang. Bila sampai waktu, kita akan bersama”
– Hang Tuah

“Tanah mana yang aku pijak? Berdirinya aku kasih berguguran…Pasir mana yang
aku genggam? Erat tanganku semakin layu..Bunga berkembang..bumi luas aku
seorang…

“Kalau nak menurut biar berakal,kalau mengikut biar pintar”
(Petikan dialog M.Nasir dalam filem Puteri Gunung Ledang)

“Kesemuanya hamba susun supaya rambut yang ditarik, tepung tidak
berselerak. Semua hati di Melaka ini hamba jaga” ~ Dato’ Bendahara

“Bumi di Melaka ini bumi berdaulat. Sehiris luka yang beta terima, seMelaka
sakitnya dirasa” ~ Sultan Melaka



Автор thesakuralovers ( назад)
Love this song even in 2014. Love forever. If I miss Laksamana Sunan
stories I will hear this song coz its really suit with Bagaikan Puteri
novel series by Ramlee Awang Murshid. Love both. 

Автор Ezzat LoveAble ( назад)
love this song :3

Автор Shafinaz Arshad ( назад)
Still listening in 2014... love it!

Автор earfun20 ( назад)
seperti pada umumnya, ujian bagi lelaki adalah wanita. that's true.

Автор hakim nazir ( назад)
malaysia dan indonesia saling memerlukan........peace.

Автор Diane Yang ( назад)
We're closed forever. Warmest regards for Malaka people, A Javanese!

Автор Alif Rio Utama ( назад)
Perpaduan musik melayu dan tradisional Jawa... Seharusnya indonesia dan
malaysia bisa seharmonis nada2 indah lagu ini... Salam Dari Indonesia

Автор Shaleha Jalal ( назад)
great fusion of malay & jawa and best epic movie . mcm epic movie Lord of
the Ring :)

Автор Muhd Firdaus ( назад)
M Nasir memang best, tapi law Eman Manan jadi Hang Tuah lagi best

Автор adnan syukri ( назад)
kok kayak lagu jawa-indonesia gini ya?

Автор Miza Norizan ( назад)
meremang roma dengar lagu ni

Автор issac auditore ( назад)
time ni siti masih umphhhhhhhhh

Автор nor syahdila Ahmad ( назад)
xmalu kan cinta,datang tanpa diundang..hahahahah

Автор Nur Najaa ( назад)
Tak slah aku ni lah cerita epik pertama Malaysia. Berjuta nak bt filem neh.
Hasil dia mmg mantap,terbaik,best ! Lagu plak, ahh, jangan cakap lah. Bila
2 diva terhebat bergabung, ni lah hasilnya. Superb !

Автор echandonut ( назад)
x pasal2 meremamg bulu roma aku dgr lagu ni..

Автор norazura yahya ( назад)
suke sgt ngn citer and lagu ni....sayu sgt.....i love u DATO' M.NASIR..^^

Автор sengeda Hajar ( назад)
film yang luar biasa, cerita tentang kebesaran Melaka,, dan awal keruntuhan
Majapahit. cerita sisi Humanis Hang Tuah sang tokoh melayu, kebimbangan dan
Galau akan cinta,.....aku tak pernah jenug menonton film ini, walaupun
berpuluh kali,....I like it. Song nya juga bagus,....

Автор Amirtha Mani ( назад)
OMG....I dun usually listen to Malay songs but this is seriously
awesome:-))) its so melodious and wonderful:DDD

Автор Leto Hadar ( назад)
kalaulah ia sesuatu yg telah tercatat dalam sejarah

Автор potter9006 ( назад)
macam mana nak beli puteri gunung ledang dari US?

Автор Fadzlan Omar ( назад)
kelassssssssssssssssssssssssesangat!

Автор sirborbzs ( назад)
ada irama unsur jawa disitu.....unik...

Автор Fatihah Nur ( назад)
suka sgnt lagu ne

Автор Mary Kwan ( назад)
i love tis song ~ huhuhu touchin :D

Автор sally1768 ( назад)
Lagu ini meninggal kesan di jiwa yang sedang dilamun cinta......Setiap
Unggapan bersakti...

Автор tiubkauke ( назад)
Jika Patah Sayap Rajawali, Bertongkat Jua Kanda Kemari. Adinda Anggap
Sebagai Janji.

Автор tandasawam ( назад)
@aku840223 lebih berkesan dan meninggalkan kesan

Автор tandasawam ( назад)
terbaik ....yang tak mampu ditandingi oleh mana-mana filem hatta hikayat
merong mahawangsa

Автор Miss f ( назад)
nice musiccc~!!!!!!! love it so much!!

Автор botakchin8840 ( назад)
naik bulu roma dengar lagu ni....sangat btuah menjadi bangsa melayu!

Автор Ean Azwan ( назад)
Menantimu walau sengsara..Jika ini ketentuanya.....

Автор Atykah Aura ( назад)
Movie ni saya baru sedar bahawa jalan ceritanya memang best. Selesai saja
saya baca novel karya Ramlee Awang Mursyid, Bagaikan puteri trilogy. Saya
terus melihat movie ni. Seriously, i love the languages. So classic in 15th
century. Menyayat hati. Now classic plot make me pounder especially masa
zaman Hang Tuah. It's good to study masa time Melaka. Rasa-rasanya saya nak
ambil jurusan kesusasteraan and mengkaji lebih mendalam tentang zaman-zaman
Melaka di kurun 15. It's so much fun to learn :D

Автор AmmaR Sobri ( назад)
sebuah filem yang menyedarkan kita tentang betapa indah dan puitisnya
bahasa melayu. bait-bait ayat yang lunak dan menyentuh jiwa tak pernah jemu
menonton filem ini walau beribu kali.

Автор gray2607 ( назад)
still my Fav movie from Malaysia...:)

Автор Lamborian6859 ( назад)
4:06 - lokasi penggambaran di Lata Kinjang, Tapah, Perak.

Автор Aksatriya Diwangkara ( назад)
HAH, pengetahuan tentang majapahit masih cetek . . . masih ada yang salah
kaprah :(

Автор Aku lah ( назад)
indah dan tingginya martabat bahasa melayu...

Автор zanggry ( назад)
The lyric that i post on is the original song one so it got a little bit
different la.... OK

Автор zanggry ( назад)
M.Nasir speaks: Setapak melangkah Dua langkah ingatan kanda pada dinda
Tiara speaks: Adinda bersumpah Jikalau kekanda tidak kembali Adinda akan
menyusul kekanda Meminjak pada tanah yang sama Bernafas pada udara yang sama

Автор zanggry ( назад)
M.Nasir speaks: Layar berbelok-belok Sauh dibungkar di tempat tenang Yang
tinggal hati tak elok Yang pergi hati tak senang Bila sampai waktu Kita
akan bersama

Автор zanggry ( назад)
Siti sings: cinta datang tanpa diundang seumur masa tercipta M.Nasir: dia
datang bagai sakti bagai menyaksi mekar kembang pagi oh... Siti: cinta
datang Dengan senyuman panasnya membakar mentari

Автор zanggry ( назад)
Both: wajahnya yang tergambar tak akan terpudar dari hati insan yang fana
ini fana ini.... M.Nasir: tak mungkin mentari akan terus sembunyi Siti:
tiada sempadan tak bisa ku lewati

Автор zanggry ( назад)
Chorus:Both cinta ini hakikatnya aku serah kan jiwa dan ragaku menanti mu
walau sengsara jika ini ketentuannya cinta ini hakikatnya aku serah kan
jiwa dan raga jika ini ketentuannya kau kan....... jadi milik ku jua...
Repeat Chorus

Автор Hamdan Syakirin Md Saufi ( назад)
s'siapa yg tahu lirik lagu ni , tlg post kan ...PLEASE!!

Автор syazleen shamsuddin ( назад)
cinta datang.. tanpa diundang...

Автор muhammad hafiz Ahmad ( назад)
greatest song...!!! love it...(^^Y)...

Автор stanum88 ( назад)
great movie..great song

Вставка видео:

URL 
Ссылка 

Поиск Видео

Top Видео

Top 100 >>>

Видео

Seo анализ сайта