Видео


M. Nasir & Siti Nurhaliza - Bagaikan Sakti (OST Puteri Gunung Ledang)



M. Nasir & Siti Nurhaliza - Bagaikan Sakti (OST Puteri Gunung Ledang)

"Setapak melangkah, dua langkah ingatan kanda pada dinda."

"Adinda bersumpah, jikalau kekanda tidak kembali, adinda akan menyusul kekanda. Menginjak pada tanah yang sama, bernafas pada udara yang sama."

"Belayar berbelok-belok,
Sawah dibongkar di tempat tenang;
Yang tinggal hati tak elok,
Yang pergi hati tak senang."

"Bila sampai waktu, kita akan bersama."

Cinta datang
Tanpa diundang
Seumur masa tercipta

Dia datang bagai sakti
Bagai menyaksi mekar
Kembang pagi

Cinta datang
Dengan senyuman
Panasnya membakar mentari

Wajah yang tergambar
Tak akan terpudar
Dari hati insan yang fana ini
Fana ini

Tak mungkin mentari
Akan terus sembunyi
Tiada sempadan
Tak bisa ku lewati

Jika ini hakikatnya
Aku serahkan jiwa dan ragaku
Menantimu walau sengsara
Jika ini ketentuannya

Jika ini hakikatnya
Aku serahkan jiwa dan raga
Jika ini ketentuannya
Kau kan jadi milikku jua

http://www.facebook.com/sheninety
http://sheninety.blogspot.com/

Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 107,363
Добавлено: 5 лет
Длительность: 5:17
Комментарии: 62

Тэги для этого Видео:  



Найти больше видео в категории: "Music"
Видео загрузил: sheninety
Показать больше видео, загруженных sheninety


Похожие видео:

Bagaikan sakti - Siti Nurhaliza-M.Nasir
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 69620
Bagaikan sakti - Siti Nurhaliza-M.Nasir
ASMARADANA
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 200627
Song: Asmaradana Film: Puteri Gunung Ledang Artist: Datin Tiara
Saiful Apek (Senario) - Medley 12 Lagu Paling Popular
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 819037
lawaknya apek nyanyi lagu, tp apsal orang x pinang dier wat recording
M Nasir & Siti Nurhaliza - Ghazal Untuk Rabiah (Duet)
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 108013
Konsert Bagaikan Sakti. Live @ Esplanade, Singapore on 1st Jan 2010. A Great Duet By The Two Legends. Check Out The Stunning Intro. Wow . . . .
Siti Nurhaliza - Kurik Kundi
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 299994
Siti Nurhaliza - Kurik Kundi. Lagu yang meceritakan perihal akar budaya melayu, budi bahasa dan juga bahasa loghat negeri di malaysia. Lagu...
Puteri Gunung Ledang Theme Song
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 34727
Tiara Jacquelina
Siti Nurhaliza - Seindah Biasa (lyrics)
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 558285
Lyrics: http://easylyrics.org/?artist=Siti+Nurhaliza&title=Seindah+Biasa "Siti Nurhaliza - Seindah Biasa"
Siti Nurhaliza - Untuk Selamanya
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 246360
Lagu tema filem Laila Isabella
Siti and MNasir
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 29378
Video clip Bagaikan Sakti
Siti Nurhaliza - Hati Berbisik
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 216087
Transkripsi
Siti Nurhaliza & M. Nasir - Bagaikan Sakti (Lyrics & HQ Audio)
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 12501
Song : Bagaikan Sakti Singer : Siti Nurhaliza (Voice of Asia) & M. Nasir Album : OST Puteri Gunung Ledang Released : 2005
Puteri Gunung Ledang - Tujuh Syarat
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 167864
film+musical
M Nasir & Siti Nurhaliza - Suatu Masa (Duet)
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 125468
Konsert Bagaikan Sakti. Live @ Esplanade, Singapore on 1st Jan 2010. A Great Duet By The Two Legends.
Siti Nurhaliza - Salam Terakhir
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 172283
http://www.myrumpun.com
Silat batin Gusti Putri
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 22498
Puteri Gunung Ledang... jatuh cinta bila tengok Tiara Jacquelina bersilat camni huhu kalau laa dia nak kat aku mesti aku nak jugak kat dia :P...
Gelora Asmara - Siti Nurhaliza
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 191267
Dalam bahagia hati ku tersiksa..Dalam ceriah aku sebernanya gerhana..
Dewa - Kosong
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 7743
Dewa - Kosong
Purnama Merindu - Siti Nurhaliza (HD/Karaoke/HiFiDualAudio)
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 537358
Purnama Merindu - Siti Nurhaliza (HD/Karaoke/HiFiDualAudio) Siti Nurhaliza Siti Nurhaliza Siti Nurhaliza Siti Nurhaliza Siti Nurhaliza
NAZAM LEBARAN - SITI NURHALIZA
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 1055786
Lagu : Pak Ngah Lirik: Nurul Asyiqin
MELAWAN KESEPIAN - SITI NURHALIZA
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 259354
Lagu & Lirik : Pongky Barata
M.Nasir^^Keroncong Untuk Ana.....
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 288931
--{@ keroncong untuk ana @}--
Siti Nurhaliza - Biarlah Rahsia
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 780986
The music video of the first hit single from the CD Transkripsi.
Dato' Siti Nurhaliza & Dato' M.Nasir di Konsert Bagaikan Sakti Part 1
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 72658
siti nurhaliza nirmala
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 197297
Badarsila - Siti Nurhaliza (HD/Karaoke/HiFiDualAudio)
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг 
Просмотров: 275233
Badarsila - Siti Nurhaliza (HD/Karaoke/HiFiDualAudio) Siti Nurhaliza Siti Nurhaliza Siti Nurhaliza Siti Nurhaliza Siti Nurhaliza

Комментарии:

Автор Shafinaz Arshad (6 месяцев)
Still listening in 2014... love it!

Автор Ezzat LoveAble (5 месяцев)
love this song :3

Автор Hamdan Syakirin Md Saufi (4 года)
s'siapa yg tahu lirik lagu ni , tlg post kan ...PLEASE!!

Автор Shaleha Jalal (1 год)
great fusion of malay & jawa and best epic movie . mcm epic movie Lord of
the Ring :)

Автор KolaLumpurTryHacker (4 года)
macam captain jack sparrow pulak hang tuah tu

Автор Lamborian6859 (4 года)
4:06 - lokasi penggambaran di Lata Kinjang, Tapah, Perak.

Автор kucingemuks (3 года)
BEST MALAY LOVE MOVIE + MALAY LOVE SONG.. CLASSIC + PERFECT!! CONGRATS
TIARA!

Автор tiubkauke (3 года)
Jika Patah Sayap Rajawali, Bertongkat Jua Kanda Kemari. Adinda Anggap
Sebagai Janji.

Автор Safi Melani (2 года)
kalaulah ia sesuatu yg telah tercatat dalam sejarah

Автор Yun Filx (3 года)
nice musiccc~!!!!!!! love it so much!!

Автор Jenniferliman (4 года)
Bila sampai waktu, kita akan bersama...SG...aku sangat mencintaimu
setinggi2 gunung ledang, gunung santubong dan gunung serapi.

Автор norazura yahya (2 года)
suke sgt ngn citer and lagu ni....sayu sgt.....i love u DATO' M.NASIR..^^

Автор sirborbzs (2 года)
ada irama unsur jawa disitu.....unik...

Автор botakchin8840 (3 года)
naik bulu roma dengar lagu ni....sangat btuah menjadi bangsa melayu!

Автор zanggry (4 года)
Chorus:Both cinta ini hakikatnya aku serah kan jiwa dan ragaku menanti mu
walau sengsara jika ini ketentuannya cinta ini hakikatnya aku serah kan
jiwa dan raga jika ini ketentuannya kau kan....... jadi milik ku jua...
Repeat Chorus

Автор stanum88 (5 лет)
great movie..great song

Автор Alif Rio Utama (1 год)
Perpaduan musik melayu dan tradisional Jawa... Seharusnya indonesia dan
malaysia bisa seharmonis nada2 indah lagu ini... Salam Dari Indonesia

Автор Ean Azwan (3 года)
Menantimu walau sengsara..Jika ini ketentuanya.....

Автор nganjo (4 года)
Saya kunci lirik itu!!!!!! keh3.. the best film from malaysia....

Автор zanggry (4 года)
Both: wajahnya yang tergambar tak akan terpudar dari hati insan yang fana
ini fana ini.... M.Nasir: tak mungkin mentari akan terus sembunyi Siti:
tiada sempadan tak bisa ku lewati

Автор Miza Norizan (1 год)
meremang roma dengar lagu ni

Автор gray2607 (4 года)
still my Fav movie from Malaysia...:)

Автор Fadzlan Omar (2 года)
kelassssssssssssssssssssssssesangat!

Автор mesmeraize (3 года)
@kucingemuks,,agree!

Автор zanggry (4 года)
Siti sings: cinta datang tanpa diundang seumur masa tercipta M.Nasir: dia
datang bagai sakti bagai menyaksi mekar kembang pagi oh... Siti: cinta
datang Dengan senyuman panasnya membakar mentari

Автор 4fteraugust (3 года)
After so long.. We r still hooked to this. :) This is indeed one
outstanding movie and soundtrack!

Автор zanggry (4 года)
M.Nasir speaks: Layar berbelok-belok Sauh dibungkar di tempat tenang Yang
tinggal hati tak elok Yang pergi hati tak senang Bila sampai waktu Kita
akan bersama

Автор Muhd Firdaus (1 год)
M Nasir memang best, tapi law Eman Manan jadi Hang Tuah lagi best

Автор zanggry (4 года)
M.Nasir speaks: Setapak melangkah Dua langkah ingatan kanda pada dinda
Tiara speaks: Adinda bersumpah Jikalau kekanda tidak kembali Adinda akan
menyusul kekanda Meminjak pada tanah yang sama Bernafas pada udara yang sama

Автор Amirtha Mani (2 года)
OMG....I dun usually listen to Malay songs but this is seriously
awesome:-))) its so melodious and wonderful:DDD

Автор 0168214787 (3 года)
mmg best sgt movie ni.....tmbhan lg song ct yg nyanyi ni....

Автор issac auditore (1 год)
time ni siti masih umphhhhhhhhh

Автор Mary Kwan (3 года)
i love tis song ~ huhuhu touchin :D

Автор Diane Yang (10 месяцев)
We're closed forever. Warmest regards for Malaka people, A Javanese!

Автор Aksatriya Diwangkara (4 года)
HAH, pengetahuan tentang majapahit masih cetek . . . masih ada yang salah
kaprah :(

Автор muhammad hafiz Ahmad (5 лет)
greatest song...!!! love it...(^^Y)...

Автор tandasawam (3 года)
terbaik ....yang tak mampu ditandingi oleh mana-mana filem hatta hikayat
merong mahawangsa

Автор Nur Najaa (2 года)
Tak slah aku ni lah cerita epik pertama Malaysia. Berjuta nak bt filem neh.
Hasil dia mmg mantap,terbaik,best ! Lagu plak, ahh, jangan cakap lah. Bila
2 diva terhebat bergabung, ni lah hasilnya. Superb !

Автор sally1768 (3 года)
Lagu ini meninggal kesan di jiwa yang sedang dilamun cinta......Setiap
Unggapan bersakti...

Автор Atykah Aura (3 года)
Movie ni saya baru sedar bahawa jalan ceritanya memang best. Selesai saja
saya baca novel karya Ramlee Awang Mursyid, Bagaikan puteri trilogy. Saya
terus melihat movie ni. Seriously, i love the languages. So classic in 15th
century. Menyayat hati. Now classic plot make me pounder especially masa
zaman Hang Tuah. It's good to study masa time Melaka. Rasa-rasanya saya nak
ambil jurusan kesusasteraan and mengkaji lebih mendalam tentang zaman-zaman
Melaka di kurun 15. It's so much fun to learn :D

Автор echandonut (2 года)
x pasal2 meremamg bulu roma aku dgr lagu ni..

Автор matyiekot (1 год)
Sebuah lagu yang perfect, melodi, fusion, lirik, harmoni, pitch, lenggok
(jawa/melayu)--perfect 10/10

Автор adnan syukri (1 год)
kok kayak lagu jawa-indonesia gini ya?

Автор AmmaR Sobri (3 года)
sebuah filem yang menyedarkan kita tentang betapa indah dan puitisnya
bahasa melayu. bait-bait ayat yang lunak dan menyentuh jiwa tak pernah jemu
menonton filem ini walau beribu kali.

Автор Aku lah (4 года)
indah dan tingginya martabat bahasa melayu...

Автор zanggry (4 года)
The lyric that i post on is the original song one so it got a little bit
different la.... OK

Автор hakim nazir (9 месяцев)
malaysia dan indonesia saling memerlukan........peace.

Автор earfun20 (9 месяцев)
seperti pada umumnya, ujian bagi lelaki adalah wanita. that's true.

Автор syazleen shamsuddin (5 лет)
cinta datang.. tanpa diundang...

Автор sengeda Hajar (2 года)
film yang luar biasa, cerita tentang kebesaran Melaka,, dan awal keruntuhan
Majapahit. cerita sisi Humanis Hang Tuah sang tokoh melayu, kebimbangan dan
Galau akan cinta,.....aku tak pernah jenug menonton film ini, walaupun
berpuluh kali,....I like it. Song nya juga bagus,....

Вставка видео:

URL 
Ссылка 

Поиск Видео

Top Видео

Top 100 >>>

Видео

Seo анализ сайта